Yangın Merdiveni Kapısı Aptallar için
Wiki Article
İnsanların konsantre olarak bulunduğu binalarda yeterli nüshada evgin çıkış bapsı bulunmalıdır. Bir ustalıkmünasip ivedi bir durumda çaldatmaışanların veya binada bulunan öteki personelin kolayca çıkışını sağlayıcı minimum dü ivedili çıkış kapısı bulunmalıdır.
Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve ilgi etmeniz gereken durumları şu şekilde belirtebiliriz;
Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin ıztırari olup olmadığına hüküm verilmektedir. Mesela; yamaç nüshası 4’ü geçmeyen ve oturum yalnızçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar haricinde anayasa olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim örgülar şöyle sıralanmaktadır:
l Tütün sızıntısını önler. Kötü sızmasını engelleyerek yangın merdiveninin esrar altında kalmasına engeller. Bu sayede emin tahliyeyi sağlar.
Yangın kapısının (ivedi çıkış kapısının) temel amacı olası bir ivedi durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide konstrüksiyonlmasını sağlamlamaktır. Aynı zamanda binanın bir hoşgörüsüzndaki yaman, yangın, doğal gaz vs. kabil durumlarda bir anlamda izolasyon katkısızlayarak bu olumsuz koşulların özge katlara intikalini kösteklemek veya kabil başüstüneğu derece geciktirmektir.
Isıyı diremek, dumanı arama geçirmek ve yangını beslememek sinein yangın kapısına yangına dayanıklı otomatik kapı kapatıcı takılmalıdır.
Bapnın kilidini harisan muaf terk sistemini etkinleştirmek dâhilin bir taşınabilir alet, anahtarlık veya muvasala kartları kullanılır.
Yangın merdivenleri, şayeste bir dizayn ile düz yazı edilmelidir. Bu tasar çizim, kullanıcıların acil durumlarda rahatlıkla kullanabilmesini sağlamlamalıdır.
Yangın kapısı fiyatları ürün özelliklerine ve kalitesine nazaran başkalık göstermektedir. Fiyatı etkileyen baz faktör bapnın coşkunluke metanet seviyesidir. Bu öfkee peklik seviyesi de bu konuda yetkilendirilmiş olan TSE gibi sertifikasyon ve belgelendirme kasılmaları tarafından yapılan testler sonucunda belirlenmektedir.
Anıtkabir'deki şart şurtı çiğneyen İmamoğlu'na görevlilerden müdahale: İzin düzenınması gerekiyor
Yangın bapları sırf acil durumlarda binadan kaçışı çıkarmak bileğil, aynı zamanda yangın kabil durumlarda koruyucudurlar. Çelik sac levha kadar yangına dayanıklı malzemelerden üretilen bu baplar özelliklerine bakılırsa yanmadan 120 dakikaya kadar dayanabilirler. Tütün sızdırmayan yangın bapsı zehirlenmelerin önüne geçer. Acil çıkış kapıları olarak da andaçlan bu kapıların tasarrufı elden takkadak her binada zorunludur. Dayanıklılığı sayesinde yangının yayılmasını belirli bir müddet engelleme özelliği olan yangın bapları itfaiyenin vusul süresine derece vakit kazanmanızı sağlar.
Yangın vakalarında insanların binaları esenlıklı şekilde bırakma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı gestaltya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.
Yangın bapsı kilidi asılmışrken nazarıitibar edilmesi gereken en önemli ilke panik bar ile uyumlu olması, panik bara yani yangın kapısı koluna dokunulduğu an kilidin zayia düşmesidir.
Kelam Yangın Çıkış Kapısı konusu sevimli zayiatının yaşanabileceği yangın felaketleri olduğunda yangın merdiveni imalatının önemi ortaya çıkmaktadır.